(scurta cronica de la TV)

la evenimentul care ar fi trebuit sa trezeasca spiritul interbelic cultural al Clujului, corina chiriac canta intr-o rochie foarte, foarte scurta, muzica lautareasca. rochia spune 16, genunchii ei spun 60.

la inceput, a scos un buchetel de ghiocei dintre sani si a promis ca il arunca (l-a aruncat? nu mai retin) in sala.

am avut si premii pentru niste miss transilvania, parada modei, primarul apostu (cine altul…) a premiat seniorii cetatii, ca la orice Bal romanesc, ce seamana, de la jumatate incolo, cu un chef la care invitatii abia asteapta sa urce pe masa si sa arunce cu sutele de euroi.

ma tot uit de jumate de ora si ma crucesc: asta e Bal? cu fatzaiturile astea? asta e un Bal demn de Cluj? cu super concert Corina Chiriac?! in orasul care n-a fost in stare sa gaseasca pana acum un sediu Filarmonicii, nici nu stiu de ce ma mai mir.

e inspaimantator. staiful de care s-a vorbit atat sta in pretul costumelor cu care au venit, ca altfel nu vad ce staif poate aduce un eveniment unde se premiaza de la academicieni la modele „curate” si sufletiste cu suflet.

e exact oglinda perfecta a auto intitulatei protipendade clujene: un nivel declarativ frumos, din carti, in care cuvinte gen cultura, solidaritate, eleganta, stil, etc, sunt folosite fara masura, si un alt nivel, cel real, in care toate astea se traduc prin nevoia de care ziceam inainte: sa arunci dreacu cartea,sa desfaci camasa si sa dai cu hartiile in lautari. (as fi vrut sa n-am dreptate, dar corina chiriac tocmai primeste o medalie de aur masiv. din partea comunitatii locale clujene. se intampla in timp real. sper sa nu i-o lipeasca de frunte. i love cluj, ya…)

comportamentul asta e exact motivul pentru care, in continuare, plombam strazi in fiecare an si nu avem bani pentru brand de oras, luam dale de cauciuc de 5 mil euro sa le punem pe spatiu verde si secam de bani judetul sa se vada la stadion.

da, e bine. se canta si-alta data, si-alta data, o s-o facem si mai si mai lata. super staif. o perinita, ceva?

si mai urmeaza o preezentare de moda, un concert savuros si ceva „supe”. „supe”. sa nu uitati. supe. cu accent pe e si pronuntie a la fracaise. supe.

pai e frumos, ce mai.

P.S. bineinteles, eu exagerez si sunt rautacioasa