guestpost by schumi

nu Clujul e de rahat asa cum scrie Radu, noi suntem cei care contribuim direct sau indirect la a-l face sa arate asa, in ochii unui strain.

Clujul e acel ceva pe care nu-l simti imediat, nu e dragoste la prima vedere, e izul acela de “altceva” care se simtea mai puternic in anii ‘60 (asa-mi zic parintii, de fiecare data cind vorbim despre orasul nostru).

sa nu uitam ca de atunci multe s-au schimbat … uite, de pilda, tzaraorasenii, veniti in cantitati industriale ( nu ca ar fi vrut ei neaparat, de vina e cel impuscat de Craciun). insa “noul singe” nu a fost deloc benefic Clujului, asta se vede limpede, odata cu libertatea de exprimare adevarata fatza a clujeanului adus de pe “vale” a aparut in toata hidoasa sa “splendoare”.

dintre ei, dintre “tzaraorasenii” de care vorbesc au aparut lideri si liderashi, mai mari sau mai mici, mai priceputi sau mai nepriceputi, ba, mai mult, au inceput sa-si aduca si neamurile pe linga ei, sa nu se simta singuri. sunt rau? nu cred … jignesc? asta si vreau cind vine vorba de Cluj, declar sus si tare – “m-am saturat sa fiu penibil”.

hai sa si argumentez ca o sa spuneti ca exagerez: vezi intreaga conducere a Politiei Cluj (judet + municipiu), conducatorii regiilor autonome, cica, vezi Primaria cu al sau mindru ales al nostru, vezi prim-ministrul care a facut facultatea la Cluj, vezi partidele (PSD-ul e cel mai tare, cu candidatii din 2008 si 2009 de la primarie ).
si atunci de ce sa te mai miri ca un eveniment monden se transforma pe an ce trece intr-un mare FISSSSSS.

ca pe scena apar cine-stie-ce personaje mai poate fi o mare minune? ei , organizatorii, cred ca Moni, Irinel, Corina Chiriac, C. Mustata si Apostu reprezinta Clujul … fals, poate in cercul in care se invirt. Clujul e altceva, nu e de nasul oricui, trebuie sa INVETI sa INTELEGI Clujul.

eu deja ma gindesc cu groaza cine prezinta editia viitoare a balului …. ce fini mai are miko, sa traiasca la multi ani, mustatza, bineinteles primarul si, va rog eu, neaparat, Viorica si Traian Ilea care, cu a lor pusca lata, sa doboare nesimtitii aia de lei, cocotati taman pe acoperisul unui stabiliment de linga statuia lui Avramutz.

schumi

*acest post este un comentariu al unui cititor la textuletul anterior despre Balul Operei din 2010 si pe care am considerat ca merita sa-l public de capul lui. opinii? pareri?

Anunțuri