• cum toate site-urile îți cer să îți completezi datele sau să login. not wordpress, no. el îți cere să te „autentifici”. autentifică-te. seriously?! philosophical scumbag wordpress.
  • cum primăvara ține două zile, mai nou, și-s fix alea două zile în care ai plecat undeva din cluj, și când te întorci, spuff, lalelele deja se ofilesc, ploaia de aur e arsă la marginile petalei și magnolia nu mai are boboci. well, next year!
  • copilul se îmbracă cu bluza de la o pijama și pantalonii de la alta. și-ți vine să fii creativă: uite, mamă, ți-ai luat bi-jamaua!  – ce?!  – păi, spunem că e bi-lingv cel care vorbește două limbi, e bi-ped cel care…- da, mama – și cască – lasă, nu te mai chinui, o să înțeleg la anul când sunt mai mare! – și ideea că tot a înțeles ceva dacă te închide cu asta.
  • când mergi să-ți iei țigări, noaptea, prin cartier, și tragi cu ochiul la toate ferestrele luminate. dacă au biblioteci, încerci să ghicești ce cărți au în ele, și când le-a citit – fată sau băiat? e vesel sau trist? ideea că fiecare om de după o fereastră are niște fericiri și niște tristeți despre care nu ai cum să știi. când te simți un om care merge noaptea, prin cartier, să-și ia țigări, purtând în spate o fereastră uriașă.
  • când vezi ceva simpatic și-ți cauți, din instinct, telefonul în buzunar. să faci poză să pui pe Facebook. we’re screwed in a bizarre kind of way.
  • când realizezi că cel mai bun lucru care-ți vine în cap e o banalitate. at some level, totul e o banalitate. felul în care cedează noțiunile volatile, pielea de găină, revolta, replica aia pe care se construiește battlestar galactica și care e luată din ecclesiast. banalități. noțiune. derivă din prea îndelunga tocire a timpului.
  • când cânți arii din Jesus Christ Superstar și speli vasele și Ilie sparge, din eroare, conducta de apă pe toată strada. te uiți din balcon cum Ilie accelerează să iasă din apăcunoroi, roata imensă a mașinăriei lui, rotirea ei în gol. o secundă, mașinăria pare să-i fi izbucnit din pântece. Ilie naște un caterpillar de tip insectă care împroașcă apă lipicioasă sub balcon. brusc, insecta cade pe-o parte, secerată de fizică și prostie – universul iubește cuplul de forțe. singurul lucru serios la care te poți gândi e că vrei să-ți clătești mâinile de detergent de vase. prea alunecos.
  • când fumezi noaptea, pe terasă, și plouă și sună o alarmă de mașină. apartamentele se luminează ca și când ai urca trepte pe o scară muzicală. do-mi-sol-sol. și sol-ul e chiar sol. oare au biblioteci? fată sau băiat? e vesel sau trist?
  • când mergi să-ți iei țigări, noaptea, prin cartier, și te copleșește ideea că felinarele care stau aprinse toată noaptea nu au pleoape.

 

*a optsprezecea parte, or so.

Anunțuri