singurele care inving timpul sunt minunile mintii. si mintea e singura capabila de minuni. there is no point of no return. si inapoi.

beneficiem (acest cuvânt urât, ca un ajutor social) în viaţă de mii de puncte de întoarcere. de fapt, pentru ele trăim. aproape toată viaţa ne e construită pe dorinţa-chemarea întoarcerii. e un fel de joc al inerţiei. nu există „point of no return”, e o convenţie. eroică. dar ea nu există în realitate. sau, dacă există cu adevărat, atunci înseamnă o mântuire. fair play.

pentru că niciun om nu poate spune cât de tare îl doare pe altul. În centrul durerii nu exista game. nici play. de acolo, din centrul durerii, nu există câştigător. de fapt, din punctul acela, nu există sistemul de referinţă. sau, dacă există, nu este moral.e amoral.pentru că nu poţi aprecia pe cine doare mai mult sau pe cine e moral sa doară mai mult. suferinţa, in forma ei absoluta, sau imaginar absoluta, trece de moralitate.

acolo, în măruntaiele deciziei, e doar omul faţă în faţă cu un fel de Dumnezeu care nu aşteaptă decât sinceritate. si coerenta. de fapt, functionam muzical. pe coerente, care (cred), se traduc ca un fel de sicronizari de ritm. e paradoxal, functionam in sincronicitate si supravietuim in ruperea de ritm. nu suntem fiinte sociale, suntem fiinte ritmate. ne-am nascut pe portativ, unul imaginar, sincretic, care tine de ritm si nuanta. traim in exteriorul imediat, in pelicula sigurantei.

de aia centrul raului e bun. de aia puterea absoluta corupe in mod absolut.

there is no „point of no return”. e ca un fel de stiinta. inseamna ca te poti mantui pana si in ultimul moment. inseamnă că încă există minuni.

Anunțuri