are samburele in memorie. memoria e masina timpului, inapoi in amintiri, in fata in vis

autofictiunea. magica si ea.

am fost fascinata de flora Greciei: o sumedenie de plante cu frunze aceolate si duble, ventral sprijinite pe aer si pe un fel de promisiune a fluorescentei. Culianu a venit ca pulberea aurie a Florentei, avea dreptate, orasele-cetati sunt baza sistemelor politice eficiente. de aici, discutia delireaza. politica, religie, frumos, vorba lui Herbert.

cautarea absolutului (teoria care trece prin toate, Planeta subtire, Dumnezeul) e apanajul profesionistilor.

reiau a suta oara ideea ca e nevoie de ipostaze noi pe cartile de tarot. desi mutatia nu e inca definitiva. inca mai avem sanse.

falimentul Greciei e o imagine a epuizarii secretelor mitologiei care a sustinut, mii de ani, o civilizatie cvasi globala. secretele sunt pe cale sa se epuizeze. ca un fel de closure pentru o relatie ratata.

sau.

poti fictionaliza orice, filtrand prin memorie. memoria adauga irationalul. pastiland o serie de „tema cu variatiuni”. variatia pe tema data creeaza infinitul. inepuizabil-identicul. vezi nevoia de un tarot nou.

de ce ar fi memoria (mai ales cea a senzatiilor) inferioara pipaitului? de ce am fi siguri ca miscarea rectilinie uniforma parcurge spatii egale in limite de timp egale? masura e un spatiu de timp (intre A si B). masura e in interiorul lui si al lucrurilor Arta Memoriei e superioara artei razboiului. salvarea nu e pe grupuri mici, tine de memoria timpurilor mici.

pe doveditelea:))

Reclame