pariez pe Josefa. e singura lectura. apoi se va citi incompetenta. titlul nu merita continuat. sa faci un top al incompetentei si al tradarii nationale… e fancy. impartit la 21 de milioane. nu avem bani de asistenta sociala. nu avem bani de mame care mor cand stau sa nasca, de copii cu boli sinistre. VEZI topul ghinionului de a (orice-care-incepe-cu-esti-cetateanul-romaniei) topul. 9 miliarde de euro. noua. miliarde de ciment. e o suma la care majoritatea noastra covarsitoare nici macar nu se poate gandi. sa gandesti noua-miliarde-de-euro. gresiti. deci „investibili”. in vieti. noua-miliarde-de-euro-in-vieti. vieti de oameni care mor, care se transforma in trupuri flaste. morti. bani in morti. ciment. investitia noastra durabila. auto-muia. sa vorbim despre partide si binele colectiv…

„Doua fetite au fost lovite pe o trecere de pietoni”. inca o data. apoi, un titlu cat o homofobie de centru.

in sfarsit, sinceritate. ponta: „Mă declar învins de tânara PSD-istă care a pozat în Playboy”. si e cu adevarat invins. adevarat. o pisi a fost destul sa-l invinga pe liderul opozitiei. poza-in-playboy batut liderul opozitiei. daca stai sa te gandesti ca tocmai ii retrasese, cu cateva ore inainte, calitatea de membru al PSD din cauza pozatului in playboy. si ce?! zau, am ajuns sa cuantificam al doi’shpelea ceas al unui „x-si-0” care nu nimereste common sense. sub pretentia de natural.

dreptatea lui boureanu (un nume, altfel, predestinat): „Cristian Boureanu despre gruparea Preda-Macovei-Voinescu: Grupul asta de reformisti sovietici”. daca stai sa te gandesti ca in blocul estic, majoritatea reformistilor erau antrenati din interior, nu esti departe.

regurgitarea politicului de-spre jurnalism via Obama. nimeni nu mai intelege calitatea primordiala si cathartica a meseriei de jurnalist: vidanjatul. n-are nimic cu corola de minuni. la suprafata, nu e nimic nobil. cu retur: cand n-o face nimeni, miroase urat.

„Ministerul Economiei isi dezvolta un sistem informatic integrat de aproape patru milioane de euro, fonduri UE, pentru imbunatatirea serviciilor”. cine e ministrul economiei si care e teza lui? patru milioane de euro in

o replica de milioane. „Nu amestecati numele meu cu povestea asta”. nu duceti numele meu in desert. e atunci cand „numele tau” e semnat pe „povestea asta”, dar poti sa-ti bagi pula si sa fii reductionist. a la boc. e ca si cand „numele tau” ar insemna ceva. in tara no-name-s-ilor. in tara lor, isi apara numele.

„Bercea Mondial, cercetat intr-un nou dosar pentru ultraj si instigare la marturie mincinoasa”. pun pariu ca si asta a fost subiectul unui raport elaborat al SRI prin 2005. se numea Bercea si Mondial, in actualitate. altfel, ANAF a inceput sa descopera economia subterana a patriei. era doishp’ce trecute fix. taman la pont.

evz e un ziar care poate, la fel de bine, sa nu fie citit. e ne-esential. gata.

„Noua Filarmonică Transilvania va fi făcută din metal și sticlă”. sa rasuflam usurati. „(…) CFR Cluj s-au reorientat din mers”. „Primăria Cluj-Napoca va participa, în premieră, la cel mai mare târg de turism din Germania, cel de la Berlin, cu un stand propriu la care vor fi prezentate peste 7.500 de pliante şi hărţi de prezentare a municipiului”. noroc cu capacitatea tipografiilor.

„Egiptenii, revoluţionari de profesie”. banalizarea raului*. ca si cum n-am fi avut o Revolutie, o Piata Universitatii… „FOTOGALERIE Cele mai poluate locuri de pe Pământ”. sublim.

„Cine sunt patronatele şi pe cine reprezintă”. in lupta cu timpul, RL e mereu absolutul: daca a aparut peste tot, e verificat din toate sursele. si tot RL e surpriza. serios, oamenii aia au niste subiecte care-si sfideaza editorii, redactorul sef, patronul. cum poti sa ai un subiect ca Josefa si sa incepi cu „piata muncii”. te duci acasa.

Josefa e sublima.

unul si freza lui. really, yahoo?! „Volumul „Povestiri mitologice“ se distribuie marţi cu „Adevărul“”.

the end.

Reclame