si a fost 15 martie. trecem in revista scurt: in 14 martie, a manifestat noua dreapta. liderul lor mentiona, printre aletele, ca vrea sa cumpere paine in limba romana in mures. ok.

in 15 martie, liderul garzii maghiare era saltat de pe strada pentru ca purta insemne naziste, mai precis isi imprimase putin pe geaca Meine Ehre heißt Treue, „decat” un mic mesaj pe care si-l ziceau intre ei niste baieti blonzi cu ochi albastri si fisa postului la SS.

intre timp, episcopul harghitei, ioan selejan, chema in ajutor mapn-ul si armata cum ca romanii din harcov ar fi o minoritate si au nevoie sa fie aparati. si da, este mesajul unui popa.

tot ieri, la cluj, tinerii maghiari si-au spus pasurile: vor placute bilingve in oras.

presa s-a scandalizat ca ce cautau attila cseke cu laszlo attila langa extremisti maghiari cu pancarta „Tinutul Secuiesc nu e Romania”, dar n-am auzit sa se fi ingretosat careva vreodata ca domnul apostu i-a permis celebrului domn tzene, altfel poet, publicist, functionar public si mare iubitor de neam si tara, sa puna sigla primariei cluj napoca pe un eveniment la care participa si noua dreapta. nu-i asa, extremistii nostri sunt mai buni decat ai lor 🙂

ca sa n-o mai lungim. cu baietii astia care isi tatueaza pe haine inscriptii SS si plang de dorul eroilor si a luptei drepte, si aici intra si noua dreapta (unica diferenta intre noua dreapta si garda maghiara e limba. altfel, mi se pare ca nu se deosebesc cu nimic), as face urmatoarea chestie. i-as baga intr-o camera mica, fara papa, doar cu apa, asa, vreo 4-5 zile si le-as da pe ecran dupa cum urmeaza: Der Untergang, de vreo 10 ori, Katyn, tot de vreo 10, cateva reportaje cu victime de razboi copii, un reportaj cu fenomenul Pitesti si Canal. asa, sa arunce o geana in ce inseamna extremismul si pentru ce lupta ei de fapt.

apoi, ma gandesc eu asa. daca am fi avut de acum 20 de ani placute bilingve, ba chiar in 7-8 limbi, ce probleme ar mai fi revendicat tinerii maghiari?

mi se pare normal ca in institutiile publice din orasele unde-s peste 20% minoritari sa poti vbi si in limba minoritarului. asa cum mi se pare normal ca minoritarul sa respecte constitutia tarii sale. in cazul de fata, Romania.

categoria popi o lasam in seama Bunului Doamne.

nu va suna si voua a prostie din aia mucegaita si obosita toata suita asta de „revendicari”, si de-o parte si de alta? mie mi se face pielea de gaina cand vad cate un copchil din asta suparat pe viata care incepe sa citeze din SS sau, dupa caz, legionari.

asa inteleg ei sa se bucure de o libertate furata de altii in ani grei de zarca, Pitesti, Canal, Gulag…

Anunțuri