a aparut primul numar din Corso, saptamanalul de cultura urbana promis de Marius Cosmeanu (fost Cotidianul) inca de anul trecut. costa 3,3 lei, ii are ca editorialisti, printre altii, pe Costi Rogozanu, Catalin Stefanescu, Vasile Dancu sau Zoltan Rostas.

din primul numar, am citit si mi-a placut o analiza foarte buna semnata de Pavel Lucescu, din care aflam ca sansele unui politician din Transilvania de a vota Legi in Parlamentul Romaniei sunt mai mici decat ale unui moldovean, oltean sau bucurestean. si nu pe ochi frumosi, ci pe studii facute cu creionul in mana si „placintele” in excell. daca nu sunteti curiosi inca, va mai spun ca, din acelasi text, reiese o treaba foarte interesanta: in ultimele patru legislaturi a scazut drastic numarul parlamentarilor profesori, dar a crescut dramatic numarul celor fara studii.

mi-a mai placut materialul cu primarul din dudestii noi, cel mai tanar din romania. si foarte intreprinzator, el, asa, tinand cont ca si-a inchis groapa de gunoi cu un an inainte de limita impusa de normele UE, iar in 2008 a asanat 45 de hectare si le-a si impadurit.

succes colegilor de la Corso 🙂

Anunțuri