pentru ca vin sarbatorile de iarna si pun pariu ca va hormonizeaza ideea si o sa urmeze inflatie de editoriale si povesti despre cat suntem de buni in luna cadourilor, iata, in aceasta rubrica as vrea sa le urez un sincer Craciun fericit celor ce au contribuit cu spor la concedierea unui sofer RATUC.

iata faptele:

ziua de cluj publica in editia de ieri un text semnat curajos: D.E. din care aflam ca un autobuz a tamponat un mercedes. citim in text ca soferul e un nesimtit pe baza declaratiilor a doi anonimi, soferul mercedesului si o „pasagera” din autobus. apoi, ca prin minune, in scena intra apostu care vorbeste despre suplimentarea numarului de autobuze. curajosul D.E. care semneaza si care banuim ca era la fata locului a uitat sa il intrebe ceva si pe sofer. e mai simplu sa citezi niste anonimi, nu?

astazi, biroul mass-media al primariei trimite un comunicat din care aflam ca, desi autobuzul nu a patit nimic, nimeni nu a fost ranit, etc, soferul este dat afara. in prag de sarbatori. din motiv de comportament urat fata de calatori. si vin eu si intreb: credeti ca s-a dus vreun calator sa reclame ca nu i-a lasat in statie? sau motivul a fost minunat de profesionistul text de mai sus. bineinteles, comunicatul Primariei nu mai spune asta. nu spune nici daca soferul a fost intrebat ceva, sau ce a zis, sau ceva. (a existat o ancheta interna? a verificat cineva ce s-a intamplat?)

nu. comunicatul e triumful talentului: l-am dat afara prompt, sefu! pai daca a scris la ziar… ce mai conteaza ca e criza, ca boacterii bat femei in statii, ca alea. nesimtitul asta a ciobit un mercedes si a jignit o anonima care era in autobuz si a scos citatul perfect: „Să mai zică cineva că este sigur să circuli cu mijloacele de transport în comun!”.

asa ca nu ma pot opri sa nu-i felicit din nou pe curajosii ziaristi care au facut usoara concedierea prompta si in interesul public a unui sofer ratuc care a ciobit un mertzan. Craciun Fericit!

felicitari si sefului ratuc, si sefului sau de la primarie. tuturor acestor cetateni responsabili, un Craciun Fericit!

Anunțuri