ideea acestei ziceri este foarte simpla. sa ne cufundam in cinci povesti minunate, fiecare cu muzica lor, cu aroma lor, sa inchidem ochii si sa ne imaginam ca: dansam ca-n liceu pe-un prodigy bun, ne tremura inima la primul „bluz”, suntem in prima vacanta pe banii castigati din primul job, traim intr-o tara cu oameni normali, presa de calitate, politicieni care ar putea, la o adica, sa concureze cu un lider ca eisenhower si ce vise ascunse mai aveti voi.

povestea numarul unu. conteaza inima si cantecul ei. va rog s-o dansati in gand asa cum merita, cu frenezie, cu inima pe buze, cu dragoste pentru soare, apa si porci care rontaie caroserii de trabant.

povestea a doua. pe pilat din pont il durea ingrozitor capul. un nebun cu voce metalica si sfredelitoare l-a vindecat, iar el, pilat din pont, marele procurator, l-a trimis la moarte. cumva, sa-l vindece inca o data. un poet fals devine un poet adevarat, diavolul Woland cu un ochi verde si unul negru o incoroneaza pe margarita regina balului subpamantului. sa inchidem ochii si sa ne gandim, pe muzica asta cruda, cum pilat din pont si-a regasit somnul dupa doua mii de ani, iertat de nebunul cu voce metalica.

povestea a treia. nu are nevoie de niciun comentariu. come on with the raaain…

povestea a patra. o voce inconfundabila, un carnaval, un tango. first, there is desire… cu cine l-ati dansa?

povestea a cincea. despre infruntari. trei dintre preferatii mei: tonul lui depp, accentul lui rickmann, regia lui tim burton. pam-pam-pambambambam…

si un bonus neasteptat pentru cine a venit cu mine in gand pana la sfarsit. cuvinte romanesti frumoase.

Anunțuri