sper ca nu ne scapa niciunuia sensul profund al zilei de ieri.

undeva, ascunsa in istoria recenta a acestei tari, s-a intamplat o adiere. fina. atat de fina incat, ieri dimineata n-ar fi banuit nimeni.

am temperatura exacta: 7,5 grade Celsius. avioanele au aterizat la timp. un balon portocaliu s-a spart la miting-ul lui basescu. la 457 de kilometri departare, un om a spus da. serviciile secrete au inrosit toata dimineata telefoanele. intr-un final, ca intr-un joc de domino urias, care, fizic, de la un punct devine incontrolabil, s-a produs eroarea.

la ora 15.59 fix, pe 7.5 grade Celsius, intr-un hotel de provincie, mihnea s-a intalnit cu toate alegerile lui de pana atunci. (i-a trecut prin cap macar o data cum visa sa primeasca de ziua lui o masina miniatura de curse).

mihnea a moderat ieri dezbaterea (prima dezbatere adevarata de la „credeti in Dumnezeu?” incoace. Constantinescu si Iliescu, da.). mihnea somerul de cursa lunga, mihnea, „talibanul”, mihnea, neintelegatorul.

poate n-ati inteles. mihnea e genul de om care se tine cu dintii de ce crede el. de-aia e somer de vreo doi ani. ca n-a vrut sa dea cu subsemnatul pe vreo lista de „adepti”. n-a vrut sa fie omul nimanui. a refuzat, uneori aproape stupid, orice jumatate de sansa.

acelasi mihnea a fost modelul nostru, al catorva, care am invatat de la el bucuria de a face meserie. ne-a fost rusine de el, l-am urat in gand cand cerea de la noi chestii „peste poate”. am fost mandri in fiecare secunda in care mihnea ne-a fost sef. mai ales pentru ca el stia sa rasfranga asta asupra noastra. si suntem cativa 🙂

si mihnea a tinut-o pe-a lui. ani la rand.

ieri, adierea aceea fina a ajuns la sfarsitul unui drum lung, ca un final de domino urias. mihnea talibanul s-a trezit impins sa culeaga rodul incapatanarii lui. ne-a aratat ca merita tot drumul. a sfarsit ziua cu stralucirea aia in ochi. a trait falia lui de matrice. a fost, o secunda, la intretaierea unor tuse groase care, pornind de la adiere, aveau, tehnic, sansele cele mai mici sa se intalneasca. si pot sa spun ca, daca mihnea nu era el insusi, nici nu s-ar fi intalnit.

nu sunt naiva.

mihnea a fost ieri victoria oricarui jurnalist de bun simt.

Anunțuri