„Din pacate, exista unii ziaristi in presa locala care inventeaza, fiind – se poate presupune – in slujba unor grupuri de interese daunatoare Universitatii”

trecand peste faptul ca este a tz-shpea oara cand un cotidian local publica pe bani un atac la adresa altor jurnalisti din cluj, dat ca un „drept la replica” universal, nesimtirea de care da dovada conducerea UBB prin emanatia publicata azi in ziua de cluj ma uimeste.

cine sunt „unii ziaristi”, ce inventeaza, prea-inalta conducere a UBB uita sa spuna, aruncand o anatema asupra intregii bresle. „se poate presupune ca sunt in slujba unor grupuri de interese”, mai adauga comunicatul. se poate, adica cumva impersonal. nu ei, nu, ei nu presupun, ei doar trag semnalul de alarma. mi se pare hilar. ce poate sa doreasca un grup de interese in dauna UBB? sa interzica cititul? sa conlucreze ca sa strice environmentu’ de filozofat?

alta e problema aici. pe langa faptul ca stimatii si iubitii conducatori ai ubb isi manjesc propriile cadre didactice in acelasi text publicitar, dovada ca nu ii intereseaza universitatea, ci propria lor imagine, ei mai si apeleaza la metode specific securistice: ambiguitatea limbajului care arunca vinovatia asupra oricui este „impotriva lor”, amenintarea cu „agenturili straine”, vezi cica grupurile de interese.

si daca ne uitam la textul care i-a suparat, este o chestie pur beningna. o istorioara a certurilor din andrei marga si „elemente reactionare” din ubb. a ajuns bietul fost rector sa aiba paranoile lui ceausescu. ramane de vazut daca il saluta soarele dimineata.

in rest, eu cred ca e nevoie de o solidarizare in jurul ziaristilor pe care ubb ii acuza. in speta, in acest caz, dana stoica. despre care stiu ca nu inventeaza, pentru ca mi-a fost colega. mai mult, cred ca cine a aprobat publicitatea din cotidianul ziua de cluj ar trebui sa-i ceara scuze. ei, nu redactorului sef.

si in acelasi timp, asociatia aia a prietenilor, appc, sa faca bine, chiar daca claudiu padurean are doctorat la ubb si altii din cc sunt proaspeti studenti, sa explice conducerii universitatii ca nu poate sa atace un ziarist cand si cum vrea, pentru ca suntem o breasla. parca asta era scopul asociatiei de prieteni, nu? sau, daca nu, sa explice breslei ca nu mai sunt in stare sa faca chestii din astea de solidarizare (macar), daca nu e vorba de gazeta de cluj.

in fine. la ubb, ca sa iti dea adeverinta ca ai terminat facultatea si ti-ai luat licenta (pentru ca nu is capabili sa-ti dea licenta in timp util) tre sa dai 40 RON. tre sa platesti 40 RON ca ubb sa recunoasca faptul ca ai stat studiat la ei. a, si mai e semnatura secretarei care si aia se pare ca e scumpa…

Reclame