astazi cru ar vrea sa scrie aici cea mai minunata vraja, pe care a invatat-o de la un prieten vechi cu care statea la bere dupa multi ani in care nu-l mai vazuse si l-a intrebat: ce mai faci tu, mai cosmine? si cosmin a zis: ce sa fac… vreau sa fie lumea asta mai buna.

din pacate, cru stie numai vraji cu lucruri marunte si inofensive. cru stie sa cheme ploaia, asta daca nu cumva ploaia venise deja si cru stie doar s-o recunoasca din timp. mai are darul ghicitului, asa cum s-a intamplat intr-o iarna cand se uita la cer si i-a zis bagitei cu nostalgie: o sa ninga, desi nu ninsese deloc in anul acela si apoi a mai facut trei pasi si din cer au inceput sa cada puzderie de fulgi mici si luciosi, iar in cartea cu povestile cele mai frumoase despre orasul-verde-fum ninsoarea aceea inca este pomenita cu mare mister.

cru stie vraji de apa si de inimile oamenilor si de aceea e fiica orasului-verde-fum, el o primeste de fiecare data imbracat in asfalt fierbintzos si dantelat si ii sopteste cald prin talpi: astazi toate strazile mele sunt gingase pentru ca ai topait de bucurie.

cru mai stie si o vraja veche de cand lumea, dar foarte complicata, pentru care este nevoie de foarte mult suflet si care nu reuseste niciodata daca cel care o incearca are mintea intunecata: cru singura are orasul ei propriu, cel mai drag oras, noaptea ii aprinde stelele una cate una si ii saruta drumurile adanci din piele si ii duce norii la culcare dupa ce mai intai se asigura ca dimineata va straluci in iarba.

dar nu asta vrea cru azi sa vrajeasca. cru s-a chinuit toata ziua sa gaseasca exact vraja perfecta pentru a distruge rautatea si uratul, care i-au chinuit stomacul si i-au insurubat niste clesti in jurul cefei, numai ca de fiecare data nu i s-a potrivit fie o litera, fie un gest, fie un vajait fin de aer care i-a oprit gandurile.

si cru a stiut ca nu poate, nu asa hei rup! sapte fire si sapte pene albe de gasca, ape puhoi si vanturile cele mai mari, sa spele si sa adune, sa arunce in nefiinta toate rele…

nu poate micutza verde cru, zana anis-ului si bucuria barbatului ei, sa stearga raul si uratul si artzagosul cu o clipire maruntzika…

cru se increde si se roaga.

Anunțuri